NLP robot

Van data naar heldere taal, met de NLP robot*

Met deze tool kun je learning analytics automatisch omzetten, naar begrijpelijke taal. De teksten die worden gegenereerd, kunnen aan een mentor of leraar worden verzonden, per mail of als een pushbericht.

Door analyses automatisch te interpreteren besparen mentoren en leraren veel tijd. Bovendien zorgen de ingebouwde triggers voor een doorlopende kwaliteitsverbetering van het leerproces. Zo kunnen bijvoorbeeld gepersonaliseerde adviezen voor interventies worden gestuurd. Geen leerling blijft buiten beeld.

Voorbeelden van data die door de NLP robot kunnen worden verwerkt:

  • Gegevens uit de leerling- en cijferadministratie
  • Gegevens uit elektronische leeromgevingen
  • Roosters uit roosterpakketten
  • Toetsgegevens (bijvoorbeeld toetsen voor niveaubepaling)
  • Informatie afkomstig van methodesites
  • Handmatig toegevoegde observaties

De school kan zelf bepalen welke data dient als basis voor tool en welke triggers worden ingesteld. De NLP robot kan worden gekoppeld aan vrijwel alle bestaande onderwijssystemen die zijn voorzien van een API of een export-functie. Scholen die klein willen beginnen, kunnen de berichten zelfs direct laten genereren op basis van een Excel-bestand.

De NLP robot is beschikbaar voor alle scholen van PO tot en met WO en voor andere organisaties waar leren een belangrijke rol speelt. De tool is voordelig en snel te implementeren.

Wil je meer weten over de NLP robot, neem dan contact met mij op via 06 418 67 460, of mail mij op serge@learningtour.nl

* NLP staat voor “Natural Language Processing”