Check & Learn

De kracht van een slimme checklist, gecombineerd met microlearning

In de luchtvaart start elke vlucht met het afwerken van een checklist. De bemanning werkt punt voor punt de lijst af om er zeker van te zijn, dat de vlucht veilig kan worden uitgevoerd. Steeds meer organisaties ontdekken de kracht van checklists, omdat uit routine of onwetendheid belangrijke stappen uit een proces overgeslagen kunnen worden, met alle gevolgen van dien. Ook leerprocessen worden al sinds jaar en dag ondersteund door checklists. De lerende volgt stap voor stap een instructie en leert op die manier bijvoorbeeld een complexe vaardigheid aan.

De Check & Learn tool van LearningTour combineert de kracht van slim checken, met de juiste hoeveelheid leerstof, op precies het goede moment. Bij alle checks bestaat de mogelijkheid om een aanvullende instructie te krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van een tekst of een video. Naarmate degene die de procedure uitvoert meer bedreven wordt, zal steeds minder een beroep worden gedaan op de aanvullende informatie.

Bovendien zijn de checklists adaptief. Ze passen zich aan naar omstandigheden en blijven zo actueel, binnen een complexe en innovatieve omgeving.

Kenmerken van Check & Learn:

  • Snel zelf slimme checklists maken, gekoppeld aan (multimediale) microlearning.
  • Als web app te gebruiken op vrijwel alle devices.
  • Checklists zijn te exporteren als PDF, in eigen huisstijl.
  • Adaptief naar omstandigheden, niveau en leervoorkeur.
  • Via webservice te koppelen aan andere systemen.
  • Implementatie en training in één dag (maatwerk is mogelijk).
  • Ingebouwd lexicon voor uitleg van jargon en andere termen.

De Check & Learn tool is ideaal voor het inwerken van nieuwe medewerkers, het implementeren van procedures, het aanleren van complexe vaardigheden en formatief evalueren. Bel of mail voor een vrijblijvende demonstratie.

Serge de Beer (eigenaar en ontwikkelaar)
06 418 67 460 / serge@learningtour.nl