Arduino training

Met de Arduino kunnen relatief eenvoudige analoge en digitale experimenten worden opgezet, zonder dat daarvoor uitgebreide technische ervaring nodig is. Ook in het onderwijs is de Arduino goed toe te passen, bijvoorbeeld voor:

  • Techniekles of vakken met een technische component  (van PO to WO)
  • Maken van interactieve opstellingen
  • Eenvoudige simulatie

Werken met de Arduino vraagt om enige basiskennis. In deze training wordt de deelnemer bekendgemaakt met de mogelijkheden van de Arduino en de werking. Het grootste deel van de training is echter gericht op het zelf maken van verschillende voorbeeldprojecten. Bij elk van deze projecten wordt stilgestaan hoe de geleerde techniek toegepast kan worden op eigen ideeën.

arduino_training_cursus

Na de training kunnen de deelnemers zelfstandig Arduino projecten gaan ontwikkelen. Op de trainer kan een beroep worden gedaan voor ondersteuning bij het realiseren van deze projecten.

De training duurt standaard 1 dag (of 2 dagdelen) en wordt gegeven op uw locatie. Aanvullende modules en begeleiding is mogelijk in overleg.

Let op! Voor deze cursus dient elke deelnemer te beschikken over een Arduino starterskit.
Deze dient door de organisatie/deelnemer zelf aangeschaft te worden. De prijs van deze starterskit bedraagt op het moment ongeveer honderd Euro en kan onder andere besteld worden bij Conrad.